Αντώνης Γρέγος: Eρώτηση για την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Ανέστειλε τη λειτουργία του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας»  
Πρόσφατα ανεστάλη για λόγους ασφαλείας η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας , ενός από τους πιο σημαντικούς αθλητικούς χώρους της πόλης ,μετά από την πρόσφατη αποκόλληση μέρους της οροφής του. Στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο, το οποίο κατασκευάστηκε ως ανοικτού τύπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 , είχε προστεθεί στέγαστρο το 1992.
Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και καταγγελίες  κατοίκων, το εν λόγω στέγαστρο είχε τοποθετηθεί χωρίς αδειοδότηση και χωρίς να υπάρχει η ανάλογη μελέτη.
 Το γεγονός ότι επί δεκαετίες το συγκεκριμένο κολυμβητήριο λειτουργούσε χωρίς να πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας, όπως αποδείχθηκε με την πρόσφατη κατάρρευση μέρους του στεγάστρου του, δημιουργεί σε κάθε περίπτωση σοβαρά ερωτήματα για τυχόν ύπαρξη ευθυνών εκ μέρους των αρμοδίων φορέων. 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Πρόκειται να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός ότι από το 1992 η ως άνω αθλητική δομή λειτουργεί χωρίς να πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας, εφόσον το στέγαστρό της, το οποίο πρόσφατα μερικώς κατέρρευσε ,είχε κατασκευαστεί χωρίς άδεια και μελέτη;
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποκατασταθεί κατά το δυνατόν πιο σύντομα η λειτουργικότητα και η ασφάλεια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας; 
Αθήνα, 1/12/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ