Αντώνης Γρέγος: Eρώτηση για τους εννέα εργαζόμενους του πρώην ΣΑΣΘ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ: «Άνεργοι κινδυνεύουν να μείνουν εννέα εργαζόμενοι του πρώην ΣΑΣΘ»  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), άνεργοι κινδυνεύουν να μείνουν οι εννέα εναπομείναντες εργαζόμενοι του πρώην ΣΑΣΘ (Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), λόγω του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μετάβασή τους στον νέο φορέα ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης).
Όπως καταγγέλλει το ΕΚΘ στην ως άνω ανακοίνωσή του, «παρά τις διαβεβαιώσεις και τις  πολλαπλές υποσχέσεις από κυβερνητικά χείλη αλλά και από τον ίδιο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, η μετάβαση του προσωπικού στο νέο φορέα έμεινε στη μέση και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι μετέωροι».
Σημειωτέον δε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αφορά εννέα εργαζόμενους με πολυετή και εξειδικευμένη εμπειρία στον ΣΑΣΘ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι συμβάσεις των οποίων πλησιάζουν στη λήξη τους, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συνέχιση της εργασίας τους στο νέο φορέα του ΟΣΕΘ. 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθεται η κυβέρνηση να φανεί συνεπής στην αρχική δέσμευσή της  ότι δεν πρόκειται να  χαθεί καμία θέση εργασίας κατά την μετάβαση από τον ΣΑΣΘ στον νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης;
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να επιλυθεί το ζήτημα που προέκυψε με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους κα να ολοκληρωθεί η μετάβασή τους στον ΟΣΕΘ;
Αθήνα, 30/11/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ