Χρυσή Αυγή: Ως εδώ! Πρωτοφανής εγκατάλειψη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων της Διασποράς - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αντώνιος Γρέγος και Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκαν στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς σχετικά με την λειτουργία των ελληνικών σχολείων στην Ευρώπη. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε γενικότερα θέματα Παιδείας που αφορούν την Ομογένεια.
Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος τόνισε ότι τα θέματα Παιδείας των Ομογενών είναι κορυφαία και πρέπει να υπάρχει επαρκής ενημέρωση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές κοινότητες ανά την υφήλιο. Τα ελληνικά σχολεία αποτελούν θύλακες ελληνισμού σε αυτήν. Δυστυχώς, ελληνικά σχολεία δεν υπάρχουν στην Κάτω Ιταλία, στην Βόρειο Ήπειρο, όπου και αν υπάρχουν διώκονται και υπολειτουργούν, στην Ανατολική Ρωμυλία, στην Πόλη μας και αλλού, όπου άνθησε και εξακολουθεί παρά τις αντιξοότητες και την διαχρονική κυβερνητική αδιαφορία, να επιβιώνει ο Ελληνισμός.
Ελληνικά σχολεία και μόνο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν σε χώρες με πολλούς Έλληνες, αλλά ακόμα και αυτά δεν είναι αρκετά. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών, ενώ τα ελληνόπουλα της διασποράς αντιδρούν και πραγματοποιούν καταλήψεις στα ελληνικά σχολεία, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην ελληνική εκπαίδευση, ενώ μεγάλη είναι η αντίδραση γονέων και μαθητών ως συνέπεια της μετατροπής των ελληνικών σχολείων σε δίγλωσσα, με τον νόμο των Σύριζα-Ανέλ 4415/16.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ελληνικά σχολεία στην Γερμανία, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν μείνει χωρίς καθηγητές. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ανθούν οι ελληνικές κοινότητες δεν υπάρχουν ελληνικά σχολεία και η ελληνόγλωσση εκπαίδευση πραγματοποιείται από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, από πολιτιστικούς συλλόγους και από την εκκλησία. Η μόρφωση των ελληνόπουλων πρέπει να συνεχιστεί, καθώς αυτή συνεισφέρει στην διατήρηση του ελληνικού ιδεώδους στις ψυχές τους και στην αγάπη τους για την Πατρίδα, κατέληξε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς επεσήμανε ότι το θέμα της Παιδείας και της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας είναι ουσιώδες, καθώς είναι θεμελιώδες η γλώσσα να χρησιμοποιείται, ώστε οι ελληνικές κοινότητες, τα διαμάντια της γης σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή, να συνεχίσουν να μιλούν ελληνικά και να έχουν αναπτυγμένη την ελληνική εθνική συνείδηση. Δυστυχώς, η ελληνική Παιδεία στο εξωτερικό βρίσκεται σε οικτρά κατάσταση, ενώ την ευθύνη έχουν συνολικά οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, Γαβρόγλου, είχε αναφέρει για τα προβλήματα της Παιδείας στην ελληνική Ομογένεια, «οι Ομογενείς έχουν τα εχέγγυα για να τα επιλύσουν».
Πρόκειται για την απόλυτη εγκατάλειψη των Ομογενών μας. Υποχρέωση της Ελλάδος είναι να προστατεύει και να εκπαιδεύει τα Ελληνόπουλα της Ομογένειας. Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει μόνο τους Έλληνες Ομογενείς, αλλά και τους Έλληνες της κυρίως Ελλάδος με την κοροϊδία του «κοινωνικού μερίσματος». Ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνεδρίαση της Επιτροπής, ώστε να εξεταστεί συνολικά το ζήτημα της εκπαίδευσης. Επίσης, μίλησε για το θέμα της ελληνικής εκπαίδευσης στην Χειμάρρα, όπου ο Ράμα έχει κλιμακώσει την προσπάθεια αφελληνισμού της, αναφερόμενος στην νέα διοικητική διαίρεσή της, ενσωματώνοντάς την με περιοχές με αλβανικό πληθυσμό.
Η Χρυσή Αυγή δεν μιλάει μόνο για τον απόδημο ελληνισμό, αλλά και για τον αλύτρωτο ελληνισμό, όπως θεωρεί τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Ζουράρι υπενθύμισε την αναπάντητη ερώτησή του σχετικά με την πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης για κατάργηση της ελληνικής γλώσσας από τα σχολεία της ελληνικής μειονότητας. Υπενθύμισε, επίσης, στον προεδρεύοντα της Επιτροπής, Τριανταφυλλίδη, την από 17-10-2017 επιστολή που είχαν στείλει ο κ. Γρέγος και ο κ. Παππάς, όπου ζητούσαν έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής σχετικά με τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις ελληνικών κατοικιών που γίνονται στην Χειμάρρα. Καμία απάντηση δεν εδόθη στην επιστολή, ούτε καν αρνητική