Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τα προβλήματα που παρουσιάζει σε πολλά σημεία του το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Σερρών

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ: « Προβλήματα παρουσιάζει σε πολλά σημεία του το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Σερρών» 
Προβληματικό και επικίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών έχει καταστεί σε πολλά σημεία του το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών, λόγω της έλλειψης συντήρησής του και μη αποκατάστασης των φθορών που έχουν προκληθεί .
Ορισμένα μόνο από τα σημεία τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων και τον τοπικών φορέων, είναι τα εξής:
Η επαρχιακή οδός που διέρχεται από Προμαχώνα-Άγγιστρο-Ροδόπολη-Θεοδώρειο-Σιδηρόκαστρο-Αχλαδοχώρι-Ν.Κοίμηση Βυρώνεια  έχει υποστεί ζημίες σε αρκετά σημεία και χρήζει άμεσης συντήρησης, καθαρισμού και διαγράμμισης, ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο οι διερχόμενοι οδηγοί.
Η ολοκλήρωση των εργασιών στον κόμβο Σιδηροκάστρου, ο οποίος απέχει ελάχιστα μέτρα από την Εγνατία οδό, είναι επίσης θέμα ύψιστης προτεραιότητας δεδομένου ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει μετατραπεί σε “καρμανιόλα”, έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα και έχουμε θρηνήσει και θύματα.
Το οδικό δίκτυο από Λευκώνα έως Καστανούσα έχει ανύπαρκτο ηλεκτροφωτισμό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας τις νυχτερινές ώρες.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και εργασίες τόσο στα προαναφερθέντα σημεία όσο και σε όσα άλλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε Σερρών που χρήζουν συντήρησης και αποκατάστασης; 

Αθήνα, 25/07/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ