Αντώνης Γρέγος: Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης - Θερμή υποδοχή έξω από την βουλή!


Κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε με εκπροσώπους των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης έξω από την βουλή και άκουσε τα δίκαια αιτήματά τους. Οι διαμαρτυρόμενοι πυροσβέστες υποδέχθηκαν με θέρμη τους βουλευτές μας, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι με την θεσμική τους θέση θα πιέσουν για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία.
Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών ζήτησαν από την Χρυσή Αυγή να καταψηφίσει την τροπολογία της ντροπής που φέρνει η κυβέρνηση και ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου όπως προβλέπεται. Η Χρυσή Αυγή καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό 4. 000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και να τους εντάξει στο μόνιμο προσωπικό, όπως έπραξε με τους Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ.
Οι ΠΠΥ αποτελούν ειδική κατηγορία προσωπικού επί θητεία που καλύπτουν οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δικαιολογία να πετά το μπαλάκι στους δανειστές, οι οποίοι πρόκειται να απαντήσουν όταν πλέον όλοι θα είναι άνεργοι.
Η Χρυσή Αυγή θα φέρει άμεσα στην βουλή τα αιτήματα των Πυροσβεστών και θα καταθέσει τροπολογία για την εφαρμογή του νόμου τον οποίο καταπατά η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ.









Ερώτηση για την μη ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την μη ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος»   
 
Ανάστατοι είναι χιλιάδες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ.), διότι, ενώ λήγει η προθεσμία μονιμοποίησής τους, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίησή της. Η άρνηση της κυβερνήσεως να τους εντάξει στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος είναι προφανώς παράνομη για τους εξής λόγους:
Στην διάταξη του άρθρου 11 του Ν. 3833/2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ορίζεται ότι «…για το έτος 2017 ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μονίμου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 3812/2009 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς τέσσερα (μία πρόσληψη ανά τέσσερις)…».
Στην διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 11 του ίδιου νόμου, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ορίζεται ότι «…οι κατά τις προηγούμενες παραγράφους προσλήψεις εγκρίνονται κατά περίπτωση από την Τετραμελή Επιτροπή της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, με βάση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες όπως προκύπτουν από τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στο σύνολο των φορέων του άρθρο 1 του Ν. 3812/2009…».
Επίσης στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 περί αναστολής διορισμών και προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα, όπως ισχύει, ορίζεται ρητά στο άρθρο 4 αυτής ότι από την αναστολή του άρθρου 1 της πράξης αυτής εξαιρούνται: «…Ιβ) το προσωπικό ειδικών κατηγοριών, εφόσον ο διορισμός/αναδιορισμός ή η πρόσληψη ή επαναπρόσληψη του επιβάλλεται από ρητή διάταξη νόμου, χωρίς να καταλείπεται στάδιο διακριτικής εκτίμησης στις αρμόδιες διοικητικές αρχές…».
Από τον συνδυασμό των διατάξεων αυτών, σε συνδυασμό με την διάταξη του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011,  στην οποία ρητά ορίζεται ότι οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης αποτελούν ειδική κατηγορία προσωπικού επί θητεία που καλύπτουν οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και απασχολούνται με σχέση δημοσίου δικαίου, προκύπτει ότι η ειδική κατηγορία των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης δεν εμπίπτει και ούτε υπάγεται στους ανωτέρω περιορισμούς περί αναστολής προσλήψεων στο Δημόσιο.
Επειδή οι διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 αποτελούν ρητές διατάξεις νόμου, που προβλέπουν την ένταξη όσων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης τηρούν τις προβλεπόμενες στον νόμο προϋποθέσεις να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, οι αρμόδιες διοικητικές αρχές είναι υποχρεωμένες να τις εφαρμόσουν.
Με δεδομένο ότι οι ΠΠΥ αποτελούν ειδική κατηγορία προσωπικού επί θητεία που καλύπτουν οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και απασχολούνται με σχέση δημοσίου δικαίου, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την συγκυβέρνηση να μετακινεί τις ευθύνες στους δανειστές, οι οποίοι πρόκειται να απαντήσουν όταν πλέον όλοι θα είναι άνεργοι.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Τι θα πράξουν προκειμένου να ενταχθούν άμεσα στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος οι σχεδόν 4.000 συνολικά Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου;
Ειδικότερα τι θα πράξουν για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, οι οποίοι με βάση τους τελικούς πίνακες του Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεως που κοινοποιήθηκαν στις 30/1/2017 πρέπει να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό; Γιατί αντίστοιχα στην Ελληνική Αστυνομία επετράπη η ένταξη στο μόνιμο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας των 1.936 Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι επίσης αποτελούν ειδική κατηγορία επί θητεία με σχέση δημοσίου δικαίου;

Αθήνα, 15/02/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και καταγγέλλει την άθλια πολιτική των Σύριζα-Ανέλ που εμπαίζουν και περιθωριοποιούν χιλιάδες συμπολίτες μας με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Για το ζήτημα των 4.000 Πυροσβεστών Π.Υ. το Γραφείο Τύπου του κόμματος εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
"Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό 4. 000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, των οποίων η σύμβαση πρόκειται να λήξει στις 9/2/2017 και να τους εντάξει στο μόνιμο προσωπικό, όπως έπραξε με τους Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ.
Με δεδομένο ότι, οι ΠΠΥ αποτελούν ειδική κατηγορία προσωπικού επί θητεία που καλύπτουν οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και απασχολούνται με σχέση δημοσίου δικαίου, δεν έχει καμιά δικαιολογία να πετά το μπαλάκι στους δανειστές, οι οποίοι πρόκειται να απαντήσουν όταν πλέον όλοι θα είναι άνεργοι".