Αντώνης Γρέγος: Ερώτηση για τις πρωτοφανείς επιθέσεις σε βάρος κατοίκων Ωραιοκάστρου (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Πρωτοφανείς επιθέσεις σε βάρος κατοίκων Ωραιοκάστρου»
Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών επιθέσεων από συγκεκριμένες ομάδες κουκουλοφόρων, που πρόσκεινται σε γνωστές οργανώσεις, σε βάρος πολιτών του Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη φοίτηση παιδιών μεταναστών σε σχολείο της περιοχής. Οργανωμένες ομάδες εξοπλισμένες με ρόπαλα, σιδερόβεργες και μαχαίρια μετακινήθηκαν οργανωμένα με μισθωμένα λεωφορεία έξω από το σχολείο με σκοπό να προβούν σε δολοφονικές επιθέσεις, όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια, σε βάρος διαμαρτυρόμενων γονέων και κατοίκων.
Η ενέργειά τους αυτή είχε προαναγγελθεί και «διαφημιστεί» μάλιστα στο διαδίκτυο και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η ταυτότητα των δραστών και τα πλήρη στοιχεία τους είναι γνωστά και υπάρχει σωρεία αποδεικτικών στοιχείων (φωτογραφίες – video). Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκλήθηκαν από τους γνωστούς κουκουλοφόρους, οι οποίοι έδρασαν και πάλι ως τάγμα εφόδου, διαπράχθηκαν σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Μετά το πέρας των επεισοδίων που προκάλεσαν οι ακροαριστερές αυτές ομάδες, όλοι οι εμπλεκόμενοι αποχώρησαν χωρίς να τηρηθεί για μια ακόμα φορά ο νόμος προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής του Ωραιοκάστρου. Απείλησαν μάλιστα κατά την αποχώρησή τους ότι θα προβούν και σε άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος όσων αντιδρούν στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στο σχολείο.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν στη σύλληψη των δραστών, τη στιγμή μάλιστα που ο τρόπος δράσης τους και τα στοιχεία τους είναι γνωστά;
Από ποιον μισθώθηκαν τα λεωφορεία που μετάφεραν τους δράστες;
Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθούν οι κάτοικοι από νέες δολοφονικές επιθέσεις, όπως έχει προαναγγελθεί;
Έχουν καταγραφεί οι οργανώσεις που υποκινούν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και ποιες είναι αυτές;
Αθήνα, 22/02/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ