Αντώνης Γρέγος: Ομιλία για την κινητικότητα στο δημόσιο - ΒΙΝΤΕΟ

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κατά την ομιλία του αρχικά είπε πως το αν θα εφαρμοστεί ή όχι αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι θέμα ούτε του Σύριζα ούτε της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι θέμα των δανειστών τοκογλύφων από τους οποίους παίρνουν σαφείς εντολές.
«Ακούστηκε ότι ο δημόσιος φορέας είναι ο μεγάλος ασθενής. Βεβαίως και είναι. Γι’ αυτό όμως ευθύνονται οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί πιστά την τακτική του πελατειακού κράτους, του ρουσφετιού, του βολέματος των ημετέρων, του εκβιασμού για λόγους ψηφοθηρίας και όλες αυτές τις πρακτικές που γιγάντωσαν έναν τέτοιο δημόσιο τομέα, όπου η αξιοκρατία υπήρχε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Και όταν υπήρχε, όμως, έπεφτε θύμα των κομματικών υπαλλήλων της εκάστοτε δημόσιας διοίκησης.» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια τόνισε πως το σχέδιο νόμου για την κινητικότητα είναι προσανατολισμένο στις μνημονιακές επιταγές. Όσες ειδικές διατάξεις και αν περιλαμβάνει δεν έχει καθοριστικό χαρακτήρα, αλλά απλώς περιορίζεται να συμβάλει επιφανειακώς σε κάποια επιμέρους θέματα. Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν έναν δημόσιο τομέα ο οποίος θα είναι λειτουργικός δίκαιος και αποτελεσματικός, έναν δημόσιο τομέα συμπαραστάτη και αρωγό στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Κλείνοντας είπε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση και την λύση για το δημόσιο δεν θα την δώσουν οι διαταγές των δανειστών, αλλά μια έντιμη και δυνατή διακυβέρνηση ενός πραγματικά εθνικού κράτους, αυτού του κράτους που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή.