Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για την σύμβαση φύλαξης της κατοικίας του Προέδρου της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και τυχόν άλλων στελεχών του ομίλου Δ.Ε.Η.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΘΕΜΑ: «Σύμβαση φύλαξης της κατοικίας του Προέδρου της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και τυχόν άλλων στελεχών του ομίλου Δ.Ε.Η.»
Με τη Σύμβαση 6300009779, ΔΥΣ/4330602 Παροχή υπηρεσιών φύλαξης οικίας προέδρου ΔΕΗ Α.Ε., που υπογράφηκε από τον Βοηθό Διευθυντή της Διευθύνσεως Υπηρεσιών Στέγασης της ΔΕΗ Α.Ε. Θ. Φωτόπουλο στις 3 Ιουνίου 2016, παρέχεται φύλαξη  επί εικοσιτετραώρου βάσεως και επί ένα έτος, με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμα ένα έτος, στην οικία του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη. Ανάδοχος της εν λόγω σύμβασης είναι η “SWEDISH SYSTEMS SECURITY” ΜΕΠΕ με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 62, εκπροσωπούμενη νόμιμα για την περίπτωση από την κ. Μ. Βόντα και με τίμημα 4.745,29 ευρώ ανά μήνα και συνολικό συμβατικό τίμημα το ποσό των πενήντα έξι χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα τριών ευρώ και σαράντα οκτώ λεπτών (56.943,48 ευρώ), πλέον ΦΠΑ.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Σε τι συνίσταται και ποια η επιβεβλημένη ανάγκη φύλαξης της οικίας του προέδρου της ΔΕΗ με ένα τίμημα που φαντάζει εξωπραγματικό στη σημερινή Ελλάδα, όπου το 36% των πολιτών της, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της EUROSTAT για το 2015, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού;
Παρέχονται και σε άλλα στελέχη της ΔΕΗ ίδιες ή παρόμοιες προσωποπαγείς παροχές;      
Αθήνα, 21/10/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ