Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για την εκπομπή ρύπων στη Δυτική Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Εκπομπή ρύπων στη Δυτική Θεσσαλονίκη»
Στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχει προκύψει το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας και οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για έντονη δυσφορία, οφθαλμικούς ερεθισμούς και  αναπνευστικά προβλήματα.
Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμα αποφανθεί για τις αιτίες που προκαλούν αυτή την έντονη δυσοσμία, ενώ δεν διατίθεται ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ταυτοποίηση των αερίων.
Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και απειλεί την υγεία των κατοίκων, ως εκ τούτου κρίνεται δέουσα η άμεση αντιμετώπισή του.  
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Έχει την πρόθεση η Πολιτεία να συνδράμει άμεσα τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο προκειμένου να καταστεί δυνατή η απόκτηση κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής ώστε να εντοπισθεί η προέλευση και να αντιμετωπισθεί το επικίνδυνο για την Δημόσια Υγεία φαινόμενο;
Θα υπάρξει συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με τις τοπικές αυτοδιοικητικές Αρχές προκειμένου να αντιμετωπισθεί συνολικά το πρόβλημα ποιότητας ζωής, το οποίο αντιμετωπίζει η δυτική Θεσσαλονίκη λόγω της βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή;
   
Αθήνα, 04/10/2016
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ