Μόνο η Χρυσή Αυγή τίμησε τα Ελευθέρια της Ξάνθης - Απόντες οι βουλευτές του “συνταγματικού τόξου”! Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


Μόνο η Χρυσή Αυγή τίμησε τα Ελευθέρια της Ξάνθης - Απόντες οι βουλευτές του “συνταγματικού τόξου”! Φωτορεπορτάζ, Βίντεο
Το πρωί της Τρίτης 4 Οκτωβρίου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Α’ Θεσσαλονίκης Γρέγος Αντώνιος και Πέλλας Σαχινίδης Ιωάννης μαζί με συναγωνιστές της Τ.Ο. Ξάνθης τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις εν όψει της επετείου συμπλήρωσης 97 ετών από την απελευθέρωση της πόλης της Ξάνθης από τον βουλγαρικό ζυγό στις 4 Οκτωβρίου του 1919.
Η 4η Οκτωβρίου υπήρξε ένα πραγματικό ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Θράκης. Είναι το τέλος της δουλείας και η χαραυγή της ελευθερίας της Ξάνθης αρχικά και της υπόλοιπης Θράκης στη συνέχεια. Οι συναγωνιστές βουλευτές παρέστησαν στην δοξολογία που τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, χωροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα, όπου και αναγνώστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.
Ακολούθως μετά την δοξολογία οι Συναγωνιστές σύσσωμοι κατευθύνθηκαν στο μνημείο Ηρώων της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνου. Την κατάθεση πραγματοποίησε ο συναγωνιστής Γρέγος Αντώνης.
Έκδηλη ήταν η χαρά του λαού της Ξάνθης στην θέα των βουλευτών του Κινήματος στον ιερό χώρο του μνημείου των πεσόντων διότι κανένας άλλος βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου και δη της Ξάνθης δεν παρέστη στην εκδήλωση και δεν την τίμησε με την παρουσία του την χαρμόσυνη και εορταστική αυτή ημέρα για τον τόπο μας.
Μετά το πέρας της τελετής κατάθεσης στεφάνου, οι συναγωνιστές κατευθύνθηκαν στον χώρο των επισήμων για να παρακολουθήσουν την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων μαθητιώσας νεολαίας της πόλης, συλλόγων, καθώς και των τμημάτων του ένδοξου και υπερήφανου Ελληνικού μας στρατού.
Ακολούθως με την λήξη της παρέλασης οι συναγωνιστές βουλευτές προέβησαν σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ της πόλης, διατρανώνοντας σε όλους τους Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες ότι το μήνυμα για Αγώνα θα ναι πάντα επίκαιρο όσο η Ελλάδα θα είναι υπόδουλη σε ξένες δυνάμεις και στους εγχώριους εθνομηδενιστές, ευχόμενοι καλή Λευτεριά στην Πατρίδα μας!
Δήλωση Συναγωνιστή Γιάννη Σαχινίδη
Δήλωση Συναγωνιστή Αντώνη Γρέγου 
Περισσότερες φωτογραφίες: