Αντώνης Γρέγος:"ΒΟΤΣΕΙΑ 2016"

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστει ο συναγωνιστής βουλευτής Αντώνης Γρέγος εκπροσωπώντας τη Χρυσή Αυγή. Απόντες για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων σε εκδηλώσεις τιμής Αγωνιστών του έθνους .Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν κατάθεση στεφάνων,ιστορική αναδρομή, κωπηλατικούς αγώνες και βραβεύσεις αθλητών στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης καθώς και στην Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος ( Ν.Δ.Β.Ε).
Ο συναγωνιστής συνομίλησε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με πολίτες και συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις καθώς και με αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού και απόστρατους αξιωματικούς καθώς και με τις προξενικές αρχές της πόλης .

Ακολουθεί σύντομο ιστορικό και φωτογραφίες

Ο Νικόλαος Βότσης γεννήθηκε στην Ύδρα το 1877. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τοποθετήθηκε στο Θ/Κ ΥΔΡΑ όπου και έλαβε μέρος στον θαλάσσιο αποκλεισμό της Κρήτης στις αρχές του 1897. Στη διάρκεια του Ά βαλκανικού πολέμου πέτυχε το ακατόρθωτο. Με τις πρώτες ναυτικές συμπλοκές στις 18 Οκτωβρίου του 1912, κυβερνώντας το Τορπιλοβόλο 11 εισήλθε στο οχυρωμένο λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς να γίνει αντιληπτός, όπου και εκτόξευσε τρεις τορπίλες κατά της τουρκικού θωρηκτού "Φετχί Μπουλέντ" 3000 τόνων, με αποτέλεσμα οι δυο τορπίλες να ευστοχήσουν το τουρκικό πολεμικό πλοίο να βυθιστεί και ο Ν.Βότσης να αποχωρήσει χωρίς καμιά απώλεια. Μετά από αυτή την επιτυχία κυβέρνησε τα θωρηκτά Κιλκίς και Λήμνος και διετέλεσε Ύπατος Αρμοστής στην Κωνσταντινούπολη 1921-1922.Προάχθηκε σε υπονάυαρχο, αποστρατεύθηκε το 1922 και απεβίωσε στην Αθήνα το 1931.