Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για την απαραίτητη καθιέρωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας συμψηφισμού ΕΝΦΙΑ-επιστρεφόμενων φόρων

ΘΕΜΑ: «Απαραίτητη η καθιέρωση ηλεκτρονικής διαδικασίας συμψηφισμού ΕΝΦΙΑ-επιστρεφόμενων φόρων»

Παρότι θεωρούμε τον ΕΝΦΙΑ παράνομο φόρο, είναι γεγονός ότι δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στις εφορίες της χώρας λόγω της μαζικής προσέλευσης χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι συνωστίζονται στα αρμόδια γραφεία των ΔΟΥ, προκειμένου να επιτύχουν τον συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ που οφείλουν με την επιστροφή φόρου που δικαιούνται.
Η απίστευτη ταλαιπωρία, στην οποία υποβάλλονται όσοι πολίτες επιδιώκουν τον συγκεκριμένο συμψηφισμό, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες μεριμνούσαν ώστε η εν λόγω διαδικασία να διεκπεραιώνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Η ως άνω κατάσταση, εκτός από την ταλαιπωρία που προκαλεί στους πολίτες, έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα να δυσχεραίνει και την εκτέλεση των καθηκόντων των υπαλλήλων που εργάζονται στις ΔΟΥ. 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ώστε στο εξής  η διαδικασία συμψηφισμού ΕΝΦΙΑ με τον επιστρεφόμενο φόρο να διεξάγεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των πολιτών στις ΔΟΥ, προκειμένου να αποφευχθεί τόσο η άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών όσο και δυσλειτουργία των εφοριών ανά την επικράτεια;
     
Αθήνα, 28/09/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ