Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για την έλλειψη σχολικών αιθουσών στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 
ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς η έλλειψη σχολικών αιθουσών στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης»   
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και φέτος ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού της Θεσσαλονίκης σχετικά με την έλλειψη σχολικών αιθουσών. Με δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε πως το τελευταίο σχολικό συγκρότημα στον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού κτίστηκε το έτος 2008, όταν υπήρχαν περίπου 16.000 μαθητές, ενώ σήμερα ο αριθμός των μαθητών έχει ανέλθει στους 18.500. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου καταφεύγουν σε πρόχειρες λύσεις ανάγκης, όπως τους διαχωρισμούς υπαρχουσών αιθουσών αλλά και σε αγορά και τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στις αυλές των σχολείων.
Από την πλευρά της Πολιτείας μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα ούτε και συνδρομή, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις. Ως μόνιμη αιτιολογία προβάλλεται η δυσμενής οικονομική κατάσταση και η ανυπαρξία διαθέσιμων οικονομικών πόρων.
Δεν αποτελεί όμως αυτή η λύση την ενδεδειγμένη, καθώς η στέγαση μαθητών σε προκατ κατασκευές σε αυλές σχολείων αντικατοπτρίζει μια προσβλητική για την χώρα μας εικόνα.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Υπάρχει η πρόθεση από το αρμόδιο Υπουργείο να παρασχεθεί η αιτούμενη συνδρομή προς τον δήμο προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα;
Αθήνα, 28/07/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ