Αντώνης Γρέγος:Ερώτηση για το ότι προκαλούν με την επιθετική συμπεριφορά τους σε βάρος γυναικών οι λαθρομετανάστες στην παραλία της Περαίας Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Προκαλούν με την επιθετική συμπεριφορά τους σε βάρος γυναικών οι λαθρομετανάστες στην παραλία της Περαίας Θεσσαλονίκης»   
Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λουόμενοι στην παραλία της Περαίας από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι διαμένουν στο κέντρο παραμονής λαθρομεταναστών στα Βασιλικά και μεταβαίνουν στην Περαία μέσω των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ.
Σύμφωνα με καταγγελίες λουομένων και περιοίκων στην Αστυνομία, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς από ομάδες λαθρομεταναστών, αποτελούμενες από νεαρούς άνδρες, κατά  γυναικών, οι οποίες βρίσκονται στην παραλία κάνοντας το μπάνιο τους. 
Τις περισσότερες φορές πρόκειται για λεκτικές παρενοχλήσεις, δεν έχουν λείψει όμως και οι πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπως το περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή 24 Ιουλίου, όταν μια ομάδα λαθρομεταναστών  προσέγγισε ανήλικη τουρίστρια επιχειρώντας να της αφαιρέσει το μαγιό. Η νεαρή κοπέλα διασώθηκε την τελευταία στιγμή με την παρέμβαση των γονέων της και μερικών Ελλήνων λουομένων, οι οποίοι απομάκρυναν τους λαθρομετανάστες. 
Η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στους τουρίστες της περιοχής, δεδομένου ότι μέρα με την ημέρα οι λαθρομετανάστες αποθρασύνονται και αντιδρούν όλο και πιο επιθετικά στην θέα των λουόμενων γυναικών στην παραλία της Περαίας. 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τις αρμόδιες αρχές το φαινόμενο της  επιθετικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών σε βάρος λουομένων, κυρίως γυναικών, στην παραλία της Περαίας;
Προτίθεται και με ποιους τρόπους να ενισχύσει την αστυνόμευση στην παραλιακή ζώνη της Περαίας, ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;
Αθήνα, 12/08/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ